lauantai 3. joulukuuta 2016

Burfi - intialainen makeinen

Sain viime kuun salaisen leivontaystävän paketissani myös tämän ohjeen. Alkuperäinen ohje taitaa olla Valion sivulta, ainakin sieltä löytyi samanlainen. Rakenne oli pehmeätä toffeeta tai fudgea muistuttava, mutta maku oli aika eriainen. Tuorejuusto maistui hyvin selvästi. Jos haluaa kokeilla jotain erilaista, tämä sopii hyvin siihen tarkoitukseen.




Burfi- intialainen makeinen

Valmistusaineet
2  dlValio laktoositon kevyt maitojauhetta instant
2  rasiaa  (à 200 g)Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
2  dlsokeria
½  tlkardemummaa
¼  tlvaniljajauhetta
2  rklkaakaojauhetta
½  dlpistaasipähkinöitä
sormisuolaa





Mittaa maitojauhe, tuorejuusto, sokeri, kardemumma ja vaniljajauhe korkeareunaiseen paistinpannuun tai kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 15 min, kunnes seos paksuuntuu.



Kaada puolet seoksesta voidellun leivinpaperin päälle reunalliseen astiaan (n. 13 x 13 cm).



Sekoita kaakaojauhe lopun tuorejuustomassan joukkoon. Levitä vaalean massan päälle.



Ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä ja sormisuolaa. Anna jäähtyä peitettynä jääkaapissa väh. 2 h tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti