keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Juuresgalette, gluteeniton

Viime viikolla tein toista galettea, josta jäi vuohenjuustoa yli. Katselin parini  lähettämästä lehdestä ideoita tuon lopun vuohenjuuston käyttämiseen. Parini olikin merkannut valmiiksi juuresgaleten ohjeen ja siihen upposi sopivasti tuo juusto. Taikinasta tuli hyvin löysää, lisäilin jauhoja. Voi olla että sen takia taikina helposti mureni reunoilta niitä nostaessani ja kuoreen tuli reikiä. Siksi täytettä on hieman valunut piirakan reunoille. Makuun se tuskin on vaikuttanut, sillä suurin osa täytteestä kuitenkin pysyi sisällä.




Juuresgalette

Pohja:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja (karkeaa gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl ruisjauhoa (riisijauhoja)
1 munankeltuainen
½ dl kylmää vettä
½ tl kuivattua timjamia

Täyte:
400 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
3 punasipulia (minulla oli vain keltasipulia)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hunajaa
1 ½ tl suolaa
1 tl timjamin lehtiä
2 rkl öljyä paistamiseen

Lisäksi täytteeseen
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa
150 g Emmental- juustoraastetta
1 tl suolaa ja mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
1 muna voiteluun


1. Pohja: Sekoita jauhot ja timjami. Nypi voi jauhoseokseen murumaiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja kylmä vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin levähtämään n. puoleksi tunniksi.
2. Täyte: Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Siivuta sipulit ja murskaa valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää raastemassa. Anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 5 min. ajan. Mausta hunajalla, suolalla ja timjamilla. Riko munat astiaan ja haarukoi sekaan ranskankerma, juustoraaste ja mausteet.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja isoksi ympyräksi. Levitä raaste keskelle (jätä reunoista n. 5cm vapaaksi), lusikoi ranskankerma-munaseos raasteen päälle. Murustele vuohenjuusto lopuksi piirakan päälle ja käännä reunat sisäänpäin. Voitele reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti